Škofijsko srečanje družin v Slivnici pri Mariboru

»To vam naročam, da se ljubite med seboj« so svetopisemske besede, s katerimi smo vabili k udeležbi na prvem srečanju zakoncev in družin nadškofije Maribor.

V soboto, 11. maja 2019, smo se v popoldanskih urah zbrali v župniji Slivnica pri Mariboru, kjer nas je čakal pester program tako za zakonce, kot za otroke.


Najprej nas je pozdravil nadškof Alojzij Cvikl in nagovoril, kako pomembno je, da se srečujemo tudi na škofijski ravni in si tako izmenjamo izkušnje in spodbude za bivanje v našem okolju. Poudaril je, kako pomembna je družina v današnjem času, ki ji ni naklonjen, zato je dobro, da se povezujemo med seboj in dobre stvari širimo tudi med ostale ljudi. Po kratkih besedah domačega župnika in na škofijski ravni odgovornega za pastoralo družin, g. Jožeta Šömna, smo se odrasli in otroci posvetili vsak svojemu delu programa. Otroke so prevzeli animatorji, odrasli pa smo najprej prisluhnili prof. dr. Stanku Gerjolu. Preko svetopisemskih likov smo spoznavali skrivnosti naših vsakodnevnih odnosov, predvsem med možem in ženo, pa tudi odnosov z otroki. Nato smo se razdeli v skupine in tako v intimnejšem krogu podali svoje izkušnje na obravnavano tematiko. Srečanje smo nadaljevali z obhajanjem svete maše, pri kateri so s prošnjami in zahvalami sodelovali tudi otroci. Naše srečanje smo zaključil s pogostitvijo dobrot, ki so jih pripravili domačini in turistično društvo Hotinja vas. Otroci so bili najbolj veseli palačink, ki so jih pekle pridne roke domačink.

Srečanje je z lepo slavilno glasbo popestrila skupina Svetnik, ki je sodelovala tudi pri sveti maši. Hvaležni smo za velik obisk naših družin, ki so jih spremljali nekateri domači duhovniki, iz različnih koncev nadškofije. To nam predstavlja znamenje, da naj škofijsko srečanje organiziramo tudi naslednje leto in da morda postane celo vsakoletna stalnica.

Darja Kalamar Frece

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: