Sedem znamenj, da ste pripravljeni za poroko

Poroka ni neka znanost, pa tudi nobena šala ne. Številni se podajo v zakon z namenom, da bodo skupaj prehodili dolgo življenjsko pot, pa se po nekaj letih znajdejo razočarani, obupani in duhovno prazni.

In vendar: poroka, zakrament zakona je Božji dar (dar Boga). Človek mora biti le pripravljen, da ga sprejme. Zamislite si, da nekdo dobi za darilo avto, ko še ni sposoben, da bi ga lahko vozil. Bila bi katastrofa. Podobno je s poroko. Zakonec je darilo, vendar je treba biti pripravljen na življenje v dvoje.

Predlagamo vam 7 principov, ki jih je treba upoštevati predno naredite korak v zakon.

Poroka ne določa vaše identitete
Če se želite poročiti zato, da bi si v družbi zagotovili določeno mesto ali ugled, pridobili večjo sprejetost, se ne poročite. Samo Jezus zagotovi vašo osebno čast.

Stremite po tem, da bi služili drugemu bolj kot drugi služi vam
To je bistveni princip. Povsem tako, kot je on, ki vodi vsa ljudstva, postal služabnik vseh. Zakonec, ki želi videti uspeh svojega zakona, se mora dati v službo drugemu.

Iščite sadove Duha
Če boste kaj potrebovali za krepitev vašega zakona, so to ravno sadovi Duha: “Ljubezen, veselje, mir, potrpežljivost, samoobvladovanje, zvestoba, krotkost, dobrohotnost.” (Gal 5, 22-23). Zakonci, ki se bodo dali voditi po Duhu, bodo doživeli razcvet.

Imeti pravo podobo Boga
Je Bog za vas neko kozmično bitje, ki razporeja zvezde, ali je nebeški Oče, Odrešenik in Gospod? Podoba Boga je življenjskega pomena.

Vaša prvenstvena skrb je svetost
Popolnih zakoncev ni, toda stremljenje po zvestobi in popolnosti je njihova prvenstvena naloga. “Zakon naj spoštujejo vsi in postelja naj bo neomadeževana, kajti nečistnikom in prešuštnikom bo sodil Bog” (Hebr 13,4).

Iščite Boga bolj kot vse drugo
Oba bodita osredotočena na Jezusa. Tako bosta hodila skupaj, v isto smer z istimi prioritetami v življenju.

Ljubite sami sebe
Druga največja zapoved pravi: ljubi bližnjega “kot sam sebe”. Naučiti se moramo ljubiti sebe. To prebuja skrb za lastno izpopolnjevanje in omogoča duhovno rast.

vir: https://www.infochretienne.com – 12.4. 2017

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: